Ονειρικές Στιγμές_© Ellada Kralli

Ψάχνω να βρω την παγίδα που φυλακίζει τους ανθρώπους. Ποια είναι αυτή η μανία τους να προσπαθούν να ευτυχίσουν; Και αν δεν μπορούν, θα το συνειδητοποιήσουν; Πόσοι κάθονται να σκεφτούν ότι σε καταστάσεις που ζουν αντιδρούν λανθασμένα; Λίγοι είναι εκείνοι που αγαπούν να διορθώνουν τον εαυτό τους. Δεν θέλω να βιαστώ και να φανώ ως κριτής. Φυσικά ότι γράφω είναι με βάση τον εαυτό μου.

Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Παίζει ρόλο πόσο τον αγαπάς και πόσο θες το καλύτερο για αυτόν. Έχω ακούσει γνώμες για αυτό. Φροντίζει ο κόσμος τον εαυτό του με βάση τη μελλοντική του πορεία. Πόσο όμως η ψυχική του υγεία θα ανταπεξέλθει σε αυτούς τους στόχους;

Μύρια τα όνειρα εκεί έξω περιμένοντας τους ανθρώπους να τα αρπάξουν. Υπάρχουν όμως τόσες προϋποθέσεις για αυτά. Καταρχάς είναι θέμα θέλησης και θετικής ενέργειας. Δεν είναι δύσκολα τα όνειρα, αλλά οι προδιαγραφές που προκύπτουν. Δεν εκπληρώνονται όλα ή αλλάζουν αργότερα. Μέσα σε αυτά τα όνειρα είναι η εργασία. Τελικά η εργασία είναι ένας στόχος των ανθρώπων; Τους ικανοποιεί ή απλά προσποιούνται για τα υλικά αγαθά;

Ακούγομαι σκληρή, αλλά έτσι έχει καταλήξει η ζωή. Γιατί όμως χρειάζεται πάλη για να βρει κάποιος την αρμονία σε λίγες όμορφες στιγμές; Οι στιγμές κατατάσσονται στα όνειρα; Πιστεύω πως ναι. Όνειρο είναι να αγναντεύεις τα κύματα ενώ καθημερινά σε τρώει το στρες στο χώρο εργασίας. Όνειρο είναι να κρατάς σφιχτά το χέρι του αγαπημένου σου ακούγοντας χαλαρή μουσική ένα απόγευμα. Όνειρο είναι να δημιουργείς τέχνη σε καιρούς δύσκολους γεμίζοντας όμορφα τα κενά μέσα σου.

Τόσο όμορφα πράγματα κυριαρχούν γύρω μας και ενώ έχουμε τόσα θετικά συναισθήματα και θέληση, μαγκωνόμαστε στα πάθη μας είτε αυτό λέγεται δουλειά, κυβέρνηση, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, μια ερωτική απογοήτευση, μια φιλία που δεν συνεχίστηκε ή οτιδήποτε άλλο.

Οι σκέψεις μου στέρεψαν ακούγοντας μουσική ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι. Θα φανερωθούν σύντομα με περισσότερη ορμή για τα συναισθήματα.

DIGITAL CAMERA

2 σκέψεις σχετικά με το “Ονειρικές Στιγμές_© Ellada Kralli

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s